divendres, 13 de febrer de 2015

Les 5 millors pàgines gratuïtes amb models 3D per dibuixar

Sovint, quan estem dibuixant, i se'ns resisteix alguna posició o algun objecte que tenim poc a mà ens aniria molt bé alguna imatge de referència. L'ús de fotografies pot ser molt útil però l'inconvenient és que és molt difícil trobar aquella posició exacta o aquell objecte precís que necessitem.

A internet hi ha multitud de galeries amb objectes 3D que ens poden resultar molt profitoses pels nostres dibuixos. Aquí les que he estimat més útils i fàcils d'usar.

1. Artec 3D scanners amb peces d'art clàssiques. L'inconvenient és que no hi ha massa objectes però són molt realistes i la llum, que varia segons el moviment, ens pot ser de gran ajuda per exercicis de pràctica de dibuix.

2. 3D Warehouse és especialment útil per edificis, mobles i objectes diversos. Aquí una mostra del que podeu trobar i com podeu adaptar a les vostres necessitats.3. A Sharecg hi pots trobar mostres de figures de fantasia. El seu inconvenient és que no totes les imatges tenen vista 3D.

4. Tusbosquit no conté la possibilitat de veure en 3D pròpiament. Però hi ha una gran varietat de punts de vista, a 360º, de totes les seves figures que, val a dir, són d'una qualitat notable. Aquí us deixo un vídeo que he fet per que veieu què us podeu trobar i com funciona.5. La millor, sense cap dubte, és Autodesk 123D. Des de la seva galeria pots fer recerca de l'objecte que busques. L'inconvenient és que el material gratuït, en alguns casos, és d'una qualitat mitjana-baixa però per usar com a model de referència és prou interessant. També cal aprendre a controlar el funcionament del 3D que a vegades se'ns pot anar de les mans. Aquí us deixo un vídeo que he fet per que veieu què us podeu trobar i com funciona.I si voleu provar de fer els vostres propis objectes 3D aquí podeu trobar un post amb un llistat dels 25 millors programes gratuïts de modelatge que podem trobar.

2 comentaris:

  1. Chuilisimo ese edificio en 3D, con que programa lo hacéis?

    ResponElimina
  2. Yo he hecho trabajos en Blender que es, a demás, un programa libre. Con lo que puede estar hecho el edificio pues no lo sé. Mira el sketchup que parece que es mucho más sencillo y útil para edificios.

    Un saludo,

    ResponElimina