divendres, 9 de maig de 2014

MÉS FIRA DEL CONTE DE MEDINYÀ? PEL 2014 NO.

Aquest any ja no em surt a compte anar a la Fira del conte a Medinyà. Ara et cobren 10€ per la taula i la cadira (més 10€ d'assistència). 


Pensareu que no és pas massa, però és una fira on la gent hi va a les activitats gratuïtes o als tallers (que són molt econòmics) i per això, fins ara, els talleristes no pagàvem taula. Te la pots portar tu, és clar, però una taula per fer un taller no pot pas ser una taula de càmping petita. Cal un mínim de infrastructura que els que no ens dediquem a les fires no tenim. No penseu pas que pensi que els preus no siguin justos. Hi ha fires molt més cares! El cas és que als talleristes ja no ens afavoreixen malgrat ser una de les crides importants pel públic. Veurem si l'encerten amb aquest nou enfocament però tenint en compte els comentaris, a peu de carrer, de les vendes de l'any passat ho dubto molt. La gent abans de gastar-se 1€ voltaven i voltaven i els que estaven allà a les parades no vam pas fer el dia. Els únics que vam fer algun euro vam ser els talleristes precisament, però ja us dic que si no ofereixes els tallers a 1€ o 2€ la gent no els fa. Per arribar a fer més de 20€ t'hi deixes la pell. Jo, l'any que hi he fet més diners, van ser 45€! No ens enganyem; la fira és molt bonica i t'ho passes d'allò més bé però una cosa és no guanyar-hi diners però haver passat un bon dia en companyia de tothom, i l'altre és perdre-hi diners.


Per altre banda veurem els il·lustradors si els surt a compte anar-hi; pràcticament no hi ha editorials amb qui fer contactes. La fira del conte va néixer amb la voluntat de donar espai als il·lustradors; ser un aparador per promocionar-se i fer-se conèixer. Si no s'afavoreix als talleristes, que fan efecte crida, i als il·lustradors tot plegat acabarà sent una fira més on anar a comprar roba, arracades, polseres, ninos i, per que no sigui dit que no hi ha contes; uns punts de llibre. La gent que hi va a vendre contes se que tampoc hi guanya massa.Suposo que això havia de passar; una nova direcció (és el segon any), una nova orientació de la fira.Sap greu per no trobar-me a gent molt maca que ens anàvem veient any rere any però prefereixo no arriscar-me a anar-hi a aquest preu. No em sobren pas els diners. Espero que entenguin que és una fira on hi assistim gent que no som firaires, i que es replantegin afavorir talleristes i il·lustradors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada