dimecres, 13 de febrer de 2013

UN LOGO EN 10 MIN AMB ILLUSTRATOR

Sovint em demanen que faci un logotip a partir d'un dibuix facilitat per un client. El client es pensa que la part complicada és la precisament la de passar-li a digital un dibuix, quan la part complicada és la del disseny; la idea. Transmetre, a través d'un ideograma o un logotip, conceptes, idees, sensacions i que aquests amb la repetició o originalitat acabin fent-se un lloc dins la ment d'una persona (amb valors sempre positius!) no es gens fàcil. 

No dic que la feina del expert en Photoshop, Illustrator o altres programes d'edició d'imatge de bits o vectorial no sigui feina i que no s'hagi de pagar, però si que és menys que el disseny. 

Ara us ensenyaré quina és la part més mecànica alhora de digitalitzar una imatge. Fem com si un client fictici, en Pep, volgués muntar un restaurant de menjar oriental però de luxe que es diu "El sol naixent" i vol, com a ideograma, un plat amb tres boles de menjà i un parell de pals de coberts. Ens ha dibuixat això;


Obrim el Photoshop i ho retoquem amb la opció ajustos que ens toca els blans, negres i grisos de la imatge. Cal que ho deixem tant blanc i tant negre com puguem, els grisos ens faran nosa pel que volem fer avui.


El podeu netejar una mica amb l'eina Goma d'esborrar per que no quedin filets estranys. Una línia irregular però neta és el que busquem.


 Obra l'Illustrator, selecciona la imatge i busca el botó "calc interactiu". Fes clic i veuràs com el dibuix es transforma directament en un dibuix vectorial. Pots mirar quin tipus de calc afavoreix més a la teva il·lustració a la llista que apareix a dalt a l'esquerra. En aquest cas he triat opció "cómic".


I ja pots jugar els els colors i començar a plantejar la tipografia que usaràs per les lletres;


Potser no són ben bé 10 min. però tampoc gaires més.

Vols saber més? Contacta amb mi; escriu-me a merigil@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada