diumenge, 1 de gener de 2012

Bocins d'art i disseny: Afegeix i manipula un globus de còmic amb photoshop

Avui farem un efecte amb photoshop senzillíssim, ràpid però molt útil sobretot pels que dibuixeu còmics o tingueu ganes de fer un muntatge fotogràfic com si fos un còmic: afegirem globus de text.

Ho farem a partir de la fotografia de dos gossos que ens expliquen un acudit *1

1. Obrim la fotografia i anem a buscar el globus que ens ofereix el mateix programa. Anem al quadre d’eines (1) i cliquem sobre els símbols vectorials.

2. Anem a la franja de opcions que ens apareix i busquem el dibuix del globus que vulguem dins la galeria de signes vectorials (2).

3. Ens assegurem que està seleccionat la opció “trazos” (3).


4. Ja ho tenim tot preparat per fer el globus on ens interessi. Jo us aconsello que sempre poseu el text abans per saber més o menys quin espai necessitem però com que aquest és poquet simplement he fet 3 globus de mides més o menys semblats.

Els globus, i qualsevol signe vectorial, es fa clicant amb el botó esquerra i arrossegant per fer-lo de la mida que vulguem.


5. Per modificar les puntes dels globus contarem amb la fletxeta blanca de vectors (1); fem un clic, un cop seleccionada la fletxa, per activar els punts de la figura. Ara els podem deformar. Si volem girar un dels globus, com he fet al de a baix, es fa amb la fletxeta negre que hi ha al mateix lloc on hi hem trobat la blanca; la seleccionen, cliquem Ctrl +T i ens surt un requadre que podem girar o donar la orientació que vulguem al globus. Jo l’he girat 180º i n’he orientat la punta.


6. Per fer la línia externa anem primer a configurar el nostre pinzell (penseu que ens farà el mateix traç!). Penseu en configurar el color, la amplada (o gruix) del pinzell i la opacitat (que sigui 100%!). Ara anem a les opcions de “Trazos” i cliquem a “contornear trazado”. Ens surt una nova pantalleta que ens diu si volem triar pinzell, llapis... triem el pinzell.


7. Per omplir de blanc (o el color que vulguem) l’interior del globus fem el mateix que al pas anterior però triem el color blanc i triem “rellenar trazado” del panell de “Trazos”.

8. Ara ja hi podem escriure a dins el que vulguem. Jo he fet un requadre amb els text i he usat una lletra per còmics. En podeu trobar gratuïtament aquí: http://www.dafont.com/.


*1. Ja se que és un acudit molt dolent però el que conta és veure’n el procés. Ara us toca a vosaltres!

2 comentaris:

  1. Vés per on, un article que em podria haver anat bé.

    Hauries d'enviar algun correu als de manteniment de Blogspot (suposo que n'hi deu haver) per a què t'arreglin el feed o la gent no se n'assabentarà de res.

    ResponElimina
  2. Merci! L'altre dia em vaig passar una bona estona mirant d’arreglar-ho i em penso que ja ho tinc.

    ResponElimina