dimecres, 28 de desembre de 2011

Bocins d'art i disseny: Sigues el o la "prota" d'una peli bèl•lica o de terror

Avui que es el dia dels innocents veurem com fer-nos passar per estrelles de Hollywood fent un cartell de cinema. Jo us proposo un per una pel•lícula bèl•lica però com que molts de vosaltres segurament no ho tindreu fàcil per aconseguir roba militar i alguna replica o joguina per fer-vos la foto, us proposo l’alternativa de fer el mateix procés per una pel•lícula de terror.

Què necessitem? El més important és una foto amb un mínim de qualitat de resolució. Avui l’amic Marc Guerra, jugador d’airsoft, ens farà de model base pel nostre pòster. La foto que vaig usar és una a 72ppp de 18 x 14 cm (ja veieu que no massa però menys que això ja seria massa poc).


Primer transformem la capa base a capa normal fent dos clics a la capa del panell de capes. Ens surt un panell que li hem de dir que si.

Ara podem esborrar tot el fons amb la vareta màgica o amb el llaç poligonal que és molt més precís.Adaptem la foto a les mides d’un pòster A-4 o A-3. Aquí ho fem petit, A-4 (29,7 x 21 cm).Podem aprofitar per canviar la resolució de 72ppp a 150ppp o 300ppp (això, amb fotografia no acaba de quedar mai bé però en aquest cas com que la imatge serà processada no es notarà massa la pèrdua de qualitat). Ara anem a posar-li el fons: si no tenim una bona foto de núvols nostra la podem anar a buscar a internet. Penseu que les fotografies a google en la seva majoria tenen drets d’autor així que podeu comprar-ne una (per exemple en aquesta base de fotografies)*1 o buscar-ne una sense drets (cosa que costa una mica de trobar).

Un cop la tinguem l’hem de posar de fons i duplicar imatge (amb el botó dret seleccionar).


La capa nova la “dessaturem”...


... i posem la opció de “Multiplicar capes” a “opció de fusió”. Senyalat el vermell.


Ara, podent veure les dues capes anem a la que encara té color i fem el més complicat: Anem a Imatge – Ajustos – Correcció selectiva i juguem una mica amb els botons de negres i grisos fins que el que veiem ens agradi. Cada fotografia serà diferent així que ens hi haurem de passar una estoneta provant.


Un cop tinguem això el mateix farem amb el personatge protagonista: duplicar la imatge, “dessaturar”... No oblideu tapar amb una capa de negre si ens queda alguna zona buida! Tindrem això:


Per enfosquir i embrutar encara més el protagonista podem usar el botó “sobreexponer” a la zona de la cara i les mans. Hi ha una altre manera però aquí en prescindirem*2.


Pels ocells només cal agafar unes imatges, retallar-les com hem fet amb la figura principal (botó varita mágica o lazo poligonal) i enfosquir-les amb el panell: Imagen – Ajustes – Brillo/Contraste i modificar-ne el contrast i una mica la brillantor.


Ara farem la pluja. És una mica complicat... Primer fem una capa que no sigui transparent (la podem pintar en blanc si no ens surt de bones a primeres en blanc). És molt important que aquesta capa estigui al capdamunt de totes les que hem fet fins ara. Si no ho està la podem moure.


Ara hi posem soroll: Filtro – Ruido – Añadir Ruido i els valors que rondin entre el 60 i el 80%. Que sigui Monocromo i Gaussiano. Com a la imatge:


Ara anam a Filtro – Desenfoque – Desenfoque de Movimiento i posem els valors que podeu veure a la imatge. I per últim anem a Imagen – Ajustes – Niveles i al panell que ens surt hi ha d’haver exactament aquests valors.


Amb els altres encara podem jugar una mica però aquests cal que sigui tal qual o no ens quedarà bé.


Ara ja podem posar el valor de “Trama” a fusionar la capa. Ho trobareu al mateix lloc que abans hem podat les dues capes de fons i de personatge en “multiplicar”.


I el poster ja el tenim fet! Ara posarem les lletres per convertir-ho en un anunci de cinema. Jo he fet el següent:

1. Per aquestes lletres on hi figurarà el vostre nom com a protagonistes que sou he anar copiant el que posava en anglès d’una altre cartell d’una pel•lícula de guerra o m’ho puc inventar per fer gràcia. He fet servir una lletra Calisto MT.
2. Per aquestes lletres he fet una Helvetica93-ExtendedBlack (o qualsevol que us faci aquesta cosa gruixuda i aplanada). Després he anat a Estilo de Capa (clicant amb les lletres desafeccionades el botó dret).*3 Podeu fer les lletres diferents, si voleu... Per una peli de terror segur que us quedem millor unes fetes expressament que podeu descarregar gratuïta i legalment aquí http://www.dafont.com/es/
3. Per aquestes no m’hi he matat gaire, directament he fet un copiar+pegar d’un altre cartell. És només per fer el fet i no cal fer-s’hi massa.


I ja podeu enviar per fer una broma o fer un regal divertit als vostres amics i família.

És un regal original per uns amics que es casen, algú que fa anys o que li agraden les pel•lícules d’aquest gènere.

Si vols que t’ho faci jo només cal que m’enviïs un mail. Et sorprendrà el preu que et pot costar un cartell de cinema de qualitat! ESCRIU-ME AQUÍ.

...................................

*1. Si el que esteu fent és un regal per un amic i quedarà entre vosaltres ningú us vindrà a demanar que pagueu drets però sigueu prudents i ètics.

*2. La podeu veure al tutorial d’on he fet la meva pròpia adaptació aquí.

*3. Per una explicació més detallada podeu anar aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada