dimarts, 26 de juliol de 2011

ELS 4 GAGS PEL FOMENT DE L'HUMOR I LA SÀTIRA CATALANA

Recentment estic descobrint, arrel de la publicació de la revista Satírica on-line El Web Negre, a l’associació els Quatre Gags que son de fet els que la fan possible (que no es fa per generació espontània precisament) i volia fer-vos arribar algunes coses sobre aquesta associació cultural a favor de la promoció de l’humor i la sàtira catalana.

La Junta directiva està formada per Manel Puyal, president; Jaume Capdevila, vicepresident; Néstor Macià, tresorer; i Josep Ignasi Gras, secretari. Podem dir que són una associació de “gent de la broma” que s’agafen l’humor d’una forma molt seriosa.

Us recomano que feu una ullada a la seva web on podeu trobar-hi un munt de recursos gratuïts entre els que destaquen els estudis al voltant de la l’humor gràfic, la sàtira i la història de l’humor al nostre país. Hi trobareu articles tant interessants com;

- Els Còmics a la premsa, la consolidació del llenguatge (llegueix aquí). Antoni Guiral.

- Els Salons d’abans dels Saló del Còmic (llegueix aquí). Sebastià Roig.

- LA MEMÒRIA DELS DIBUIXANTS. Els dibuixants catalans de l’època de la República, guerra civil, postguerra i exili (llegueix aquí). Jordi Artigas i Candela.

Entre molts altres títols. Consulteu el seu bloc - http://webnegre.wordpress.com/


Humor de El Faro (Andreu Faro), un dels dibuixants de l'associació i de la revista. De la web - http://www.e-faro.info/ Aquí podeu trobar un munt d’humor gratuït per fer unes bones “rises”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada